Besök i Oslo

Igår åkte vi över till Norska gränsen för att åka till Oslo. Efter 16 timmars bilfärd så är vi äntligen framme.

Vi håller på med förberedelser inför julmarknaden. På julmarknader så är nämligen Renkött väldigt populärt att sälja. Så idag kommer vi att åka runt på “businessmöten” men olika personen som har lust att sälja vårat renkött i Vinter.

Har du varit på en samisk julmarknad? Eller ett Samiskt julstånd?

Där är det vanligt att det säljs hemmagjorda knivar, torkat kött, samiska kläder, pälsar, fällar, skor och också Samisk musik på CD.

samling med renar

Hittils så gillar jag oslo väldigt mycket. Det är en väldigt stor stad, mycket större än min hemstad där det bara bor 10 000 människor.  Oslo är till ytan en väldigt liten stad, så här bor människor väldigt tätt. NEJ – Det finns dessvärre inga renar i Oslo. Jag måste dessvärre vänta tills jag kommer hem till lappland innan jag får se renar igen. Nu kommer vi att stanna i Oslo resten av veckan för att turista och bara njuta av stämningen.

Hoppas ni får en fantastisk vecka!

Niklas Rukkukulele