Brian Tracy bokrecension

Hej, längesen jag uppdaterade sist. skriver ett kort inlägg i bloggen om en bok jag precis har läst
Kap 1 – Inner Game of Selling:
20% av säljarna tjänar 80% av pengarna inom yrket. Bestäm dig för att bli bäst, umgås med de bästa, klä dig som de bästa, prata som de bästa.
Key to success: Se vad de människorna som du vill bli som gör, göra samma sak under lång period och du kommer garanterat att få samma resultat som dem. Monkey see, monkey do.
Brian Tracy säger själv att skillnaden mellan eliten och botten är egentligen bara “a few small things done consistently and well, over and over again. Var lite bättre, lite snabbare än alla i alla olika områden.
Säljare är ALDRIG födda till duktiga säljare, att lära sig att sälja kan alla göra genom träning och vilja.
Jämför dig med toppen, INGEN ÄR BÄTTRE ÄN MIG, INGEN ÄR SMARTARE ÄN MIG.
Brian Tracy säger att studier har visat att du aldrig kan tjäna mer än 10% av det du tror att du kan tjäna. Det betyder att om du tror att du kan tjäna medvetet eller omedvetet 500k kan du omöjligt tjäna mer än detta. DET GÅR INTE.
Han kallar detta “SELF CONCEPT”. Self concept betyder helt enkelt självbild. Hur ser du dig själv? Om du ser dig själv som en looser kommer du att bete dig som en loser. Om du ser dig själv vara en person som är god för 100 000 om året så kommer du att tjäna 100 000 om året. Om du ser dig själv som en duktig säljare, så kommer du antagligen att vara en god säljare också. Brian Tracy trycker extremt mycket på detta om Self concept. Detta är ett koncept som blir nämnt i princip alla “self development” böcker som finns. Om du tror att du är glad, så är du glad.
Detta betyder alltså att jag måste ändra på min inkomst i mitt huvud först. “The only way you can increase your sales income is by expanding your comfortzone with the regard to the money you can earn”.
Hur gör man då för att ändra sin syn på hur mycket pengar man kan tjäna? – Detta görs enklast genom att visualisera sig själv tjäna mer pengar. “Everything is created twice, first in the mind and then in reality.”
Steg 1. Bestäm hur mycket pengar min nya “Inkomst termometer är” för detta exemplets skull kan vi säga 10miljoner kr per år.
Steg 2. Föreställ dig hur detta känns, vilka kläder har du på dig? Vilka människor umgås du med? Hur känns det?
Steg 3. Säg affirmations, exempel “Jag är tacksam att jag har en business som genererar en inkomst på 10 miljoner kr per år”
Steg 4. Rinse and repeat. Gör detta OFTA, tryck in det i ditt undermedvetna, låt det bli en del av mig.
Sidonot: Andleningen varför detta fungerar tror jag är för att hjärnan vet inte vad som är verkligen och vad som är påhittat. Om jag kan visualisera mig själv vara framgångsrik så kommer mitt undermedvetna acceptera detta som en verklighet, och det är då stora skillnader börjar att hända.